Hem / FAQ

FAQ

Vad behövs för att starta igång med ett Sport Fitness-koncept?

Det som behövs är en tid, en plats, några som vill träna och någon som vill hålla i passet första gången. Nästa gång kan någon annan ta tränaransvaret. Man kan turas om.

Övningsmaterialet finns digitalt och i tryckt form. Hör av er till oss för att beställa.

Eftersom deltagarna inte alltid har egen utrustning så kan det vara bra att se till att det finns en uppsättning att låna. Då tänker vi främst på innebandyklubba och lämplig hockeyutrustning. 

 

Vem kan starta Sport Fitness? 

Alla föreningar som driver idrottsverksamhet och vill utveckla motionsidrotten med ett enkelt träningsupplägg kan starta Sport Fitness. Det kräver inget att än att föreningen har övningsmaterialet och den utrustning som krävs för att utöva ett av koncepten.

 

Vem kan vara med och träna?

Alla ska kunna vara med och träna. Övningarna är enkelt och tydligt beskrivna så att vem som helst ska kunna delta och leda passet.

Föreningen kan själv bestämma om ett pass ska var för viss åldersgrupp, damer eller herrar.

 

Hur kan vi planera och genomföra Sport Fitness i riktlinjer med covid-19?

Träning utifrån Sport Fitness-konceptet är väldigt flexibelt och anpassningsbart utifrån plats, gruppens storlek och sammansättning, samt andra rådande situationer som till exempel covid-19. I övningshäftet finns övningar som utgår från att man håller avstånd och parövningar kan lätt göras om till enskilda övningar. Följ noga de riktlinjer som myndigheterna går ut med och anpassa träningen efter det. 

 

Vem/vilka står bakom Sport Fitness?

Sport Fitness startade som ett projekt hos Samverkan Skåne som här innefattar RF-SISU Skåne, Skånes Handbollförbund, Skånes Ishockeyförbund och Skånes Innebandyförbund. En del av finaniseringen kommer från Framåtfonden. Projektledare för Sport Fitness är Sarah Jaxell.