Hem / Fakta & forskning / Nyheter

Nyheter

Handboll Fitness i Eslövs IK och IFK Malmö

I november håller två av våra skåneföreningar prova-på-pass i Handboll Fitness. Ta chansen att testa på! Alla kan vara med!

Läs mer på repektive Facebooksida: 

Eslövs IK

IFK Malmö Handboll

  

Play-off-dag i Sölvesborg med handboll fitness

Ska er förening anordna utbildning, styrelse- eller föräldramöte eller möjligtvis en föreningsdag och vill inkludera rörelseaktivitet?
 
H78 Sölvesborg hade i helgen en Play-off dag. Det bjöds bland annat på värdegrundsarbete, tips kring kost & vi i Sport Fitness fick äran att hålla i ett skojfriskt Handboll Fitness-pass med gruppen!
 
Vi besöker mer än gärna er förening och håller i ett aktivitetspass med någon utav idrotterna som Sport Fitness idag innefattar, Handboll Fitness, Floorball Fitness eller Hockey Fitness (On-Ice & Off-Ice).
 
Kontakta oss om ni vill att vi kommer och besöker er! Maila till This is a mailto link

Handboll Fitness hos Stavsten HK

En till medlem i Handboll Fitness-familjen. Stavsten HK kör igång Handboll Fitness för målgrupp +15 år. Sedan en tid har man märkt att juniorerna faller av. Att erbjuda Handboll Fitness är ett sätt att ge ungdomarna fortsatt möjlighet att träna handboll men utan krav på prestation genom tävling. Hos Stavsten HK finns mer att läsa. 


Sarah Jaxell, projektledare Sport Fitness och Arlinda Haxhiu, ledare Stavsten HK.

Informationsträff Floorball Fitness för distrikt

Idag har ca 17 distriktsförbund inom innebandyn och 30 deltagare mötts i en Teams-träff för en introduktion kring Floorball Fitness på SIBF och Skånes Innebandyförbunds initiativ. Förhoppningen är att Floorball Fitness blir ett inslag i motionsidrotten från norr till söder!

 

19 maj, 2020

Sport Fitness Girls Only hos Malmö FBC

Malmö FBC lanserar Sport Fitness Girls Only! Ett samarbete tillsammans med Malmö Stad och RF-SISU Skåne. Fredagar kl 16-17.30 i Kirsebergs Sporthall. Läs mer om satsningen här.

15 maj, 2020

Webbinarium - Introduktion till Handboll Fitness

Måndag 25/5 kl 18-19 håller vi ett webbinarium cär vi kommer introducera Handboll Fitness för alla som är nyfikna och intresserade.

Mer information om webbinariet hittar du i Facebook-evenemanget härAnmälan sker med ett mail till This is a mailto link. Ange namn och förening. Deltagande är gratis och webbinariet hålls över Microsoft Teams. Du ansluter enkelt via länken som du hittar i evenemanget

15 maj, 2020

Veckans pass

Klicka in under respektive avsnitt för Floorball Fitness, Handboll Fitness och Hockey Fitness under "Om Sport Fitness" och kolla in veckans pass. Ett lätt sätt att komma igång med Sport Fitness-träningen. Passet finns som bild för nedladdning till telefonen eller för utskrift.  

Välkommen till vår hemsida!

Det känns kul att sjösätta vår hemsida för att enkelt kunna sprida information om Sport Fitness för föreningar och nyfikna som vill veta mer om Sport Fitness. Saknar du någon information? Maila oss så vi kan svara på alla era frågor - This is a mailto link är adressen.

Jonstorp Hockey satsar på Hockey Fitness

Jonstorp Hockey satsar på Hockey Fitness för sitt pojklag 06/07 från maj. Ett sätt att få till Off-Ice-träningen under försäsongen och ett sätt att få in lite ny inspiration i sitt träningsupplägg.

Handboll Fitness som en del av säsong 20/21

Planeringen för säsong 20/21 för skånsk handboll är i full gång och att öppna dörrar för fler är en viktig linje för framtiden. Läs mer om den kommande säsongen här.

Floorball Fitness som  utomhusträning

Svenska innebandyförbundet skriver om Floorball Fitness och vilka möjligheter träningskonceptet har gett efter att säsongen stängde ner pga Covid-19. Läs vidare här.

IFK Malmö tar sin träning till multiarenan

Rådande situation pga Covid-19 ställer inte nödvändigtvis till det allt för mycket för idrottsutövandet. Det finns ytor utomhus som passar bra för många typer av idrotter. IFK Malmö tar sin handbollsträning både till multiarenor och stranden. 

 
Multiarenan invid Stapelbäddshallen, Malmö


Ribban Beach, Malmö